titel

Chef Jelle Devisch leerde de beginselen van het leuke vak bij 'Ter Groene Poorte' in Brugge,
zijn ontwikkelde kookkunsten mocht hij dan verder verfijnen in o.a. deze restaurants:
'De Lindehof' (NL), 'De Kromme Watergang' (NL), 'Sans Cravatte' (Brugge)
Op 1 oktober 2017 vervoegde Jelle het 'Père et Mère'-team.

Onze gastvrouw en zaalverantwoordelijke in Père et Mère is Magali Demeersseman, ze studeerde af bij Hotelschool Ter Duinen in Koksijde waar ze de kneepjes van het vak geleerd heeft.
Het hartelijk ontvangen, het verwelkomen en het in de watten leggen van onze klanten, daar haalt ze haar werkvreugde uit.

Het pand waarin 'Père et Mère' werd ondergebracht, deed decennia geleden dienst als drukkerij, later als optiekzaak en uiteindelijk als woonhuis.
In 2016 openden Frans en Ria Saint-Germain het restaurant als pa en ma naast de handelszaken van hun zonen.
Later in 2019 gaven Frans en Ria de fakkel door aan hun achterneef Jelle.
Frans blijft echter wel nog altijd mee in de potten roeren.

In het restarant kunnen 45 mensen ontvangen worden.
Zowel in de keuken als in de zaal wordt het team van Jelle & Magali versterkt met extra talentvolle krachten.

Er wordt een klassieke keuken, op een verfijnde en moderne manier op de borden getoverd.


GAULT & MILLAU: 13/20

BIB GOURMAND MICHELIN

team